FAKE IT TILL YOU MAKE IT!

Autosuggestie (visualiseren en affirmeren) is één van de krachtigste instrumenten om je doel te bereiken. Wat je je voorstelt heeft de neiging zich in de realiteit daadwerkelijk te manifesteren. Autosuggestie (visualisatie) helpt je keer op keer de stappen te zetten richting je doel. Ik geef je acht tips die je kunnen helpen om je doel te bereiken:

1. Wie of wat je denkt dat je bent, dat word je!

Wil je kunstenaar of artiest worden? Als je volgende keer iemand ontmoet stel jezelf dan voor als kunstenaar. Als je weet wie of wat je wilt zijn, handel ernaar. Na verloop van tijd zal je het zijn.

2. Werk aan het veranderen van jezelf!

Visualiseer waar je je bevindt ten opzichte van je doel. Als je naar de afstand tussen de twee punten kijkt, kun je bepalen wat je moet veranderen of bijsturen om je doel te bereiken.

3. Je moet je motivatie kennen!

Als je het grote geheel ziet, kun je dienovereenkomstig plannen. Wat is je motivatie, wat zijn je drijfveren om je doel te bereiken? Als je dat duidelijk voor ogen hebt kun je het overtuigender ‘faken’.

4. Pas je lichaamstaal aan!

Als je zelfverzekerdheid uitstraalt, dan kom je stabiel over. Hiermee win je respect en vertrouwen van mensen. Werk daarom aan een zelfverzekerde houding en een stevige handdruk. (M.b.t. de stevige handdruk: uiteraard niet ten tijde van Corona)

5. Kleed je succesvol!

Maak een positieve eerste indruk. Wij mensen beoordelen elkaar op de manier waarop we gekleed zijn, zorg ervoor dat die aansluit op je doelgroep. Kleding maken de man!

6. Begeef je in kringen waarmee je je wilt identificeren!

Beweeg je tussen gelijksoortige mensen en bezoek netwerkbijeenkomsten waar je veel aan kunt hebben.

7. Tegen wie kijk je op?

Wie zijn je voorbeelden, je idolen? Probeer deze personen te ontmoeten, of wissel in ieder geval berichten uit! Ontdek waarom en hoe ze in hun leven zover zijn gekomen. Wellicht willen ze je mentor zijn en hebben ze leerzame en inspirerende tips.

8. Zie het ‘faken’ als een oefening!

Doen alsof voelt wellicht oneerlijk of een cliché. Zie het ‘faken’ daarom als een oefening om je doel te bereiken!