OVER MIJ

Door het enthousiasme en de gedrevenheid van mijn vader werd ik al op jonge leeftijd besmet met het muziekvirus. Mijn vader gaf me vrijwel dagelijks muziekles en ’s avonds speelde ik mijn partijtje mee in de orkesten die hij dirigeerde. Tijdens mijn tienerjaren vervolgde ik mijn muzieklessen bij Tjeerd Brouwer, een geweldige en veeleisende leermeester, die me vele facetten van het (muziek)leven liet zien. Ik speelde als cornettist bij de Nederlandse topbands - De Bazuin Oenkerk, Soli Deo Gloria (Soli Brass) en de Wâldsang.

Na de middelbare school studeerde ik aan de conservatoria van Leeuwarden en Groningen. Ik werkte jarenlang als muziekdocent en dirigeerde vrijwel iedere avond een orkest.

Halverwege de jaren negentig maakte ik de overstap naar het zakenleven. Ik werkte als redacteur en redactiecoördinator bij muziekuitgeverij De Haske. In 1999 startte ik mijn eigen muziekuitgeverij Gobelin Music Publications. Ruim twaalf jaar werkte ik (dag en nacht) als directeur van deze succesvolle uitgeverij. In 2011 is Gobelin overgenomen door De Haske Hal Leonard. Bij Hal Leonard MGB – ‘s werelds grootste muziekuitgeverij en distributeur - ben ik ruim vier jaar sales & marketing manager geweest.

In 2014 ging ik terug naar de schoolbanken om drie post-HBO opleidingen te volgen: Kindercoaching, Mental Coaching en Life Coaching. Helaas kon ik het dirigeren niet combineren met mijn drukke werkzaamheden en studies. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan... sinds 2016 heb ik de zakenwereld achter me gelaten en ben ik met 'nieuw elan' terug in de muziekwereld als dirigent, coach, presentator en blogger.

Mijn motto's :

• Kleine veranderingen maken een groot verschil

• Anders denken, andere resultaten